АКТУЕЛНО:

Лопаре: Служен парастос погинулим и преминулим борцима у Подгори

У Подгори код Лопара данас је служен парастос за 22 погинула и преминула српске борца из ове мјесне заједнице.

Предсједник Борачке организације општине Лопаре Ристо Радић напоменуо је да је село Подгора платило високу цијену у претходном рату.

– Шеснаест је погинулих бораца из овог села. Највише их је погинуло током непријатељских офанзива, које су овдје биле честе. Најжешћа је била 1995. и тада је било највише жртава – рекао је Радић.

Супруга погинулог борца Ђорђа Јовановића, Радмила је заједно са сином и унуком стигла из Бијељине да би, како је објаснила, обишли породично имање и посјетили супругов гроб.

Начелник општине Лопаре Радо Савић поручио је да општинска управа стоји на располагању борачкој организацији и борачкој популацији у складу са својим могућностима.

Савић је нагласио да су у претходном периоду успјели, заједно са другим јавним и приватним привредним субјектима, да запосле сву дјецу погинулих бораца, која су завршила факултете.

– У овој години ћемо, заједно са Заводом за запошљавање, запослити три лица из борачких категорија – рекао је Савић и додао су борачке категорије становништва посебно осјетљиве, те да им је потребна додатна пажња цијелог друштва.

Након парастоса, који је служио протојереј-ставрофор Јеремија Лазић, породице погинулих, представници борачке организације и општинске управе положили су цвијеће код споменика за 22 погинула и преминула борца.

Преузето са: РТРС

Нема коментара

Напишите коментар