Ово је пјесма за све вас који сте морали да одете

Филм рађен по стиховима Николе Расављевића објављен је 7. августа, а тај датум је одабран јер се прије 28 година на тај дан званично завршила војна операција „Олуја“ у којој је протјерано више од 220.000 крајишких Срба, док је њих скоро 2.000 убијено.

Раусављевић је рекао да је ово је пјесма за све који су некада морали да оду од куће због рата, политике, ствари на које нисте могли да утичете.

– За све вас који сте оставили дио себе у неком дому који то више није. За све вас из Карловца, Книна, Сиска, Илијаша, Сребренице, Приштине, Косова Поља, из Сирије, Украјине, Ирака, и свих других градова и земаља који су осјетили ужасе рата. Ово је филм за све нас који имамо више од једног дома, иако то никада нисмо тражили – рекао је Раусављевић.

Филм је снимљен у селу Рушевици на Кордуну у кући Раусављевића.

Редитељ краткометражног поетског филма је Никола Живковић. Директор фотографије који се позабавио и колор корекцијом је Тибор Варга који је већ сарађивао са Раусављевићем и Живковићем на претходном кратком филму „Олуја“. Дизајн звука потписује Александар Ужаревић, графички дизајнер је Јелена Радовић.

Филм Праг су омогућили: Завичајни клуб Кордунаша, Еуротанк транс Стари Бановци, Удружење крајишких Срба Прело из Чикага, Завичајно удружење Сава Мркаљ, Игор Стојиловић и Наташа Јошић.

Пројекат је подржао: Савез Срба из региона.

Новинар Српског кола

Драгана Бокун

 

 

Нема коментара

Напишите коментар