Linta: Kolinda Grabar Kitarović vodi proustašku politiku     

Predsjednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Skupštine Srbije Miodrag Linta ocjenjuje da je hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović u intervjuu koji je dala huškačkom i šovinstičkom listu “Hrvatski tjednik” još jednom potvrdila da vodi proustašku politiku. Ona je u navedenom intervjuu dosljedno zastupala proustaške stavove o Anti Paveliću, pozdravu “Za dom spremni”, ustanku u Srbu, Blajburgu i Jasenovcu s neskrivenim ciljem rehabilitacije NDH i ustaškog režima.

Grabar Kitarović okrivljuje poglavnika genocidne NDH i nacistu Antu Pavelića da je izdao i prevario Hrvate jer je prodao pola Hrvatske Talijanima a ne zbog rasnih zakona i počinjenog genocida nad srpskim narodom.  Za koljački pozdrav “Za dom spremni”  kaže da je stari hrvatski pozdrav i da je njegova upotreba za vrijeme rata devedesetih bila pozitivna.  Grabar Kitarović za ustanak srpskog naroda – 27. jul 1941. godine –  protiv genocidne NDH navodi da nije bio ustanak već pokolj Hrvata. Ona zastupa stav da su ubijeni ustaški zlikovci u Blajburgu nevine žrtve jer im tobože u pravednom sudskom postupku nije dokazana krivica. Hrvatska predsjednica traži da se putem forenzike  tobože utvrdi prava istina o broju ubijenih u Jasenovcu s jasnom namjerom da se najveća fabrika smrti na Balkanu predstavi kao radni logor.

Linta ističe da Kolinda Grabar Kitarović dosljedno zastupa proustaške stavove o velikosrpskoj agresiji, Domovinskom ratu, Oluji, ćirilici i hrvatskim zločincima. Linta smatra  da je srpski državni i nacionalni interes da se u javnosti stalno govori prava istina da je proustaški režim Franje Tuđmana izvršio agresiju na krajiške Srbe; da je Domovinski rat bio agresivni i osvajački rat i da su Oluja, Bljesak i druge hrvatske vojno-policijeke akcije bile zločinačke akcije. Grabar Kitarović je rekla da poštuje ratnog zločinca Tomislava Merčepa koji je odgovoran za ubijstvo više od 120 Srba u Vukovaru, kao i ostale hrvatske zločince koji su odgovorni za brutalna ubijstva i mučenja srpskih civila i ratnih zarobljenika. Grabar Kitarović je protiv uvođenja ćirilice u Vukovar čime je poslala jasnu poruku da preostali Srbi u Hrvatskoj nisu dobrodošli i da im je najbolje da se isele ili asimiluju.

Informativna služba
Saveza Srba iz regiona

Nema komentara

Napišite komentar