Linta posjetio izbjegličku porodicu Ivanić u Beogradu koja je dobila građevinski materijal

Narodni poslanik Miodrag Linta sa saradnicima posjetio je u nedjelju 10. februara u naselju Ovča izbjegličku porodicu Ivanić koja je dobila građevinski materijal za završetak kuće. Stevo i Bosiljka Ivanić i drugi članovi porodice su konačno uspjeli da pokriju kuću i ugrade stolariju. Pokrivanje kuće je završeno upravo 10. februara. U narednom periodu planiraju da urade pregradne zidove, izolaciju i fasadu i time završe izgradnju kuće. Porodica Ivanić je jedna od 302 izbjegličke sa područja Grada Beograda koje su, nakon višegodišnjeg čekanja, uz pomoć Miodraga Linte dobile ili još dobijaju građevinski materijal. Među izbjegličkim porodicama posebno se u borbi za dobijanje građevinskog materijala angažovala Bosiljka Ivanić.

Podsjećamo još jednom da je vođena teška borba da bi 302 izbjegličke porodice sa područja Grada Beograda dočekale trenutak da se potpiše ugovor sa dobavljačima građevinskog materijala. U Predsjedništvu Srbije je 1. oktobra prošle godine, na molbu narodnog poslanika Miodraga Linte, održan sastanak sa šefom kabineta Predsjednika Srbije Ivicom Kojićem. Sastanak je održan uz punu saglasnost Predsjednika Aleksandra Vučića povodom činjenice da 302 izbjegličke porodice do tada nisu dobile građevinski materijal da završe svoje kuće iako su izabrane putem javnog poziva još početkom 2017. godine . Na sastanku je, pored Ivice Kojića i Miodraga Linte, prisustovalo 20-tak predstavnika porodica.

Linta je na navedenom sastanku upoznao Kojića da su sredstva za kupovinu građevinskog materijala obezbeđena na Skupštini donatora kroz Regionalni stambeni program još decembra 2013. godine. Takođe, on je naglasio da su 302 izbjegličke porodice trebale da građevinski materijal dobiju još 2015. godine da su Komesarijat za izbjeglice i JUP svoj posao radili profesionalno i odgovorno. Linta je posebno istakao da je propadanjem i poništavanjem dvije javne nabavke vezano za izbor dobavljača poslata loša poruka donatorima da Srbija nije sposobna da realizuje Regionalni stambeni program. Nakon odražnog sastanka uspješno se sprovedena treća nabavka i izbjelgičke porodice su potpisale ugovore sa dobavljačima o isporuci građevinskog materijala.

Informativna služba
Saveza Srba iz regiona

Nema komentara

Napišite komentar