Linta u Skupštini primio delegaciju Udruženja vojnih beskućnika i stanara iz Hotela Bristol

Narodni poslanik Miodrag Linta primio je u četvrtak  25.  jula predsjednika Udruženja vojnih beskućnika Vladu Đukića i  predstavnike porodica vojnih penzioneta iz Hotela Bristol.   Predsjednik Udruženja Vlado Đukić upoznao je Lintu da u Srbiji ima još oko 2500  porodica vojnih beskućnika iz bivših jugoslovenskih republika koji su imali stanove sa stanarskim pravom.  On je govorio da porodice vojnih beskućnika očekuju i zahtjevaju da država konačno riješi njihov ključni problem, a to je stambeno pitanje.

Stanari Bristola  upoznali su još jednom Lintu sa teškom situacijom u kojoj se nalaze posebno u posljednjih godinu dana. Naime, Ministarstvo odbrane vrši stalni pritisak na stanare (isključenje struje, grijanja, lifta, vode i dr.) s  ciljem  da  prihvate privremeni smještaj u objektima koji su u suštini pravi  kolektivni centri. Devet porodica koje još žive u Bristolu traže od Ministarstva odbrane da, nakon  27-28 godina života u neljudskim uslovima, konačno riješi pitanje stanovanja.

Prisutni stanari su upoznali Lintu da je Grad Beograd  dodijelilo Ministarstvu odbrane 134 stana za rješavanje stambenog pitanja vojnih penzionera u Hotelu Bristol.  Dosad  je riješena 31 porodica što znači da je Ministartsvu odbrane ostalo  još 104 stana.  Preostalih devet porodica u Hotelu Bristol samo traži da im Ministarstvo odbrane dodijeli navedene stanove u zakup na neodređeno vrijeme i da se na taj način završi njihova agonija koja traje od 1991-1992 godine.

Linta je na kraju sastanka naglasio da će učiniti sve što je u njegovoj moći da pomogne  stanarima iz hotela Bristol ali i drugim vojnim beskućnicima da se pronađe pravično i trajno rješenje njihovog stambenog pitanja. Istakao je da stanari u Hotelu Bristol ali i u drugim  vojnostambenim objektima žive u neljudskim uslovima od početka devedesetih godina prošlog vijeka i da država ima obavezu da konačno  pravično i trajno rješenje njihovog stambenog pitanja.

Sastanku su prisustvovali predsjednik Udruženja vojnih beskućnika Vlado Đukić i stanari Hotela Bristol  dr Miodrag Kuljanin, Zora Petrović, Radenka Mijić i Dragan Stojanović.

 

                                                                                                Informativna služba

                                                                                               Saveza Srba iz regiona

 

Nema komentara

Napišite komentar