Linta: Bošnjački političari ruše dejtonsku BiH zbog težnje da unište Republiku Srpsku i stvore unitarnu BiH, a ne ruši je Milorad Dodik

Predsjednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta najoštrije osuđuje predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH Denisa Zvizdića koji je napao predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika da svojim izjavama dovodi u pitanje opstanak i teritorijalnu cjelovitost BiH, kao i da će Drina zauvijek ostati granica između Srbije i BiH.

Dobro je poznato da dejtonsku Bosnu i Hercegovinu ruše upravo bošnjački političari zbog stalne težnje da unište Republiku Srpsku i stvore unitarnu i centralizovanu BiH u kojoj bi Bošnjaci imali dominantan položaj. Brojni su primjeri kršenja Dejtonskog sporazuma. Veliki broj nadležnosti koje je Republika Srpska imala po Dejtonskom sporazumu su prenijete na BiH. Mimo Dejtonskog sporazuma osnovan je veliki broj ustanova, institucija i agencija a Ustavni sud svoje odluke donosi preglasavanjem na štetu Srba.

Takođe, Dejtonsku BiH ruše bošnjački političari koji u javnost zastupaju besmislene i lažne teze o agresiji Srba na BiH i izvršenom genocidu nad Bošnjacima. Vrhunsko je licemjerje da se Denis Zvizdić zalaže da teritorijaln iitegritet BiH a njegov partijski šef Bakir Izetbeović smatra da je BiH već trebalo da prizna lažnu državu Kosovo.

Informativna služba
Saveza Srba iz regiona

Nema komentara

Napišite komentar