Povodom pretnji koje je doktor Opšte bolnice u Vukovaru Vladimir Horvatić uputio predsjedniku SDSS-a Vojislavu Stanimiroviću Savez Srba iz regiona izdaje SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

Savez Srba iz regiona najoštrije osuđuje brutalne pretnje koje je doktor Opšte bolnice u Vukovaru Vladimir Horvatić uputio putem fejskuba predsjedniku SDSS-a Vojislavu Stanimiroviću. Navedenim tekstom Horvatić širi mržnju, strah i netoleranciju, ne samo prema Stanimiroviću, nego i prema srpskoj zajednici u Hrvatskoj. U poslednje tri godine u Hrvatskoj je identifikovan veliki broj primjera govora mržnje i širenja nacionalne netrpeljivosti koji, nažalost, nisu sankcionisani.

Savez Srba iz regiona poziva nadležne organe u Hrvatskoj da reaguju u skladu sa zakonom i procesuiraju Horvatića. Takođe, pozivamo hrvatske političke stranke, prije svega Hrvatsku demokratsku zajednicu, javne ličnosti i novinarska udruženja da javno osude navedeni tekst Vladimira Horvatića i zatraže da tužilaštvo i sudovi konačno počnu da kažnjavaju pojedince i grupe koji krše međunarodne konvencije, Ustav i zakone kojima se štite ljudska prava i ljudskog dostojanstva svih građana Hrvatske bez obzira na nacionalnu pripadnost.

Savez Srba iz regiona podsjeća da je Vladimir Horvatić na svom fejbuk profilu napisao slijedeće „ Majku ti jebem četničku, i usta krvava, ti ćeš mi odlučivati o mandatima u hrvatski Sabor, a likovao si 19.11.1991. godine…I sad ćeš mi ti, SDSS i vaš podmladak SDP, odlućivati o Hrvatskoj. Vani sam kukavica, al dođi mi u Bolnicu Vukovar danas, da ti se krvi napijem iz tri prsta, sdpovska četnička. Ovije nije pretnja, nego tvoja presuda“.

                                                                                                Predsjednik Saveza Srba iz regiona
Miodrag Linta

Nema komentara

Napišite komentar