Kiković: Pokušajem ubistva nisu nas zastrašili, još više će nas biti u Nikšiću

Oni koji misle da su ovim pokušajem ubistva zastrašili nas Srbe i ostale pravoslavne vjernike grdno su se prevarili, naprotiv ovdje se najbolje oslikava rečenica ”udar nađe iskru u kamenu, bez njega bi u kam očajala”

Srpska narodna odbrana Vasojevića i Limske doline, najoštrije je osudila, kako su naveli, očigledni napada na našeg vladiku Joanikija i našu svetu eparhiju koja postoji osam vjekova na svetim vodama Lima.

-Srpski narod Polimlja i Vasojevića je sa nevjericom saznao vijest da je poznati dobrotvor i ktitor SPC u Crnoj Gori Daka Davidović ranjen a, da se u tom trenutku u njegovom društvu nalazio naš vladika Budimljansko –nikšićki Joanikije.

Podmukli napad na našeg vladiku Joanikija je napad na vjernike Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori i na cijeli narod u cilju zastrašivanja naroda pred veliki Crkveno-narodni sabor koji će se 21.decembra 2019. godine održati u Nikšiću, navodi se u saopštenju.

-Oni koji misle da su ovim pokušajem ubistva zastrašili nas Srbe i ostale pravoslavne vjernike grdno su se prevarili, naprotiv ovdje se najbolje oslikava rečenica “udar nađe iskru u kamenu, bez njega bi u kam očajala“!.Još više će nas biti u Nikšiću, još žešće ćemo braniti naše svete manastire, hramove, crkve, naša groblja i našu prošlost i budućnost, kazao je predsjednik Srpske narodne odbrane Vasojevića i Limske doline istoričar Goran Kiković.

–Zato pozivamo sve Vasojeviće, Polimljane, Šekularce, Veličane… da svi kao nekad budemo na braniku svoje crkve, vladike Joanikija koji je naš duhovni pastir i časni naslednik episkopa koje je u Budimlji 1219.godine postavio Sveti Sava.
Budimo ono što jesmo, ne dajmo svoje svetinje! –zaključuje se u saopštenju.

Tekst preuzet sa: in4s.net
Nema komentara

Napišite komentar