Остојић: Орић ратни злочинац за Србе Подриња

Предсједник Борачке организације Републике Српске Радан Остојић изјавио је да је за српски народ Подриња ратни командант тзв. Армије БиХ у Сребреници Насер Орић ратни злочинац иако му, због разних опструкција током суђења, није изречена таква пресуда.

– Свима Србима Подриња је врло добро познато шта је Орић током протеклог рата радио и колико је породица завио у црно. Зато Насер Орић нема ни морално, људско ни било које друго право да другима држи придике, а посебно да некоме пријети – рекао је Остојић, реагујући на нове Орићеве пријетње оружаним сукобима и крвопролићем.

Остојић каже да Орић нема право ни да се хвали својом 28. дивизијом јер је она војнички поражена од српске војске, а сам Орић се чак није ни нашао на челу дивизије којом је командовао него је хеликоптером отишао за Тузлу.

– Изјава Орића да је на Дрини све почело и да ће на Дрини све завршити, је ратно-хушкачка изјава и позив на нови сукоб човјека који је већ једном започео сукобе у Подрињу и којег Срби Подриња памте само по злу – закључио је Остојић за Срну.

Орић је синоћ у Незуку поводом обиљежавања 28 година од пробоја 28. дивизије такозване Армије РБиХ рекао: „На Дрини је све почело, на Дрини ће се све и завршити. Ми, Подрињци, смо рођени или да умремо или да побиједимо, ако Бог да побиједићемо“.

Организације у Српској које његују традицију Одбрамбено-отаџбинског рата указале су да тиме Орић поново пријети оружаним сукобима и новим крвопролићем.

Преузето са: РТРС

Нема коментара

Напишите коментар