U Beogradu otvorena izložba slika Ljubice Njegovan Vučinić

Udruženje likovnih umjetnika „Segej Jovanović“ organizovalo je u Klubu Narodnog pozorišta u Beogradu izložbu slika Ljubice Ljegovan Vučinić, Ličanke, rođene u mjestu Krbavica, opština Korenica. Izložba je otvorena 16.maja 2019.godine u galeriji Kluba Narodnog pozorišta – Beograd.

Do 1991.godine Ljubica živjela je u Zagrebu, od 1991.godine živi u Beogradu.Aktivno se bavi slikarstvom od 1987.godine. Aktivni je član Udruženja likovnih umjetnika „Sergej Jovanović“ i samostalne likovne komune „KEJ“.Dosada je priredila devet samostalnih izložbi u Zagrebu, Beogradu, Novom Sadu, Pančevu, Zemunu…, a učestvovala je u više od osamdeset kolektivnih izlžbi.

Natalija Cerović, viši kustos napisala je o Ljubičinom likovnom stvaralaštvu: „Pejzaž Ljubice Njegovan Vučinić otkriva bogatstvo i ljepotu prirode koja postaje deo njenog poimanja sveta i odraz njenih najrazličitijih emotivnih stanja. Umetnost je ista kao život, upravo u tom smislu što traži afirmaciju svojih vrednosti“.

U Ljubičinom likovnom stvaralaštvu dominira zavičajnost, raskošni kolorit, samosvojnost, što ostaje njena stalna afirmacija. Na njenim paletama boja prepoznajemo pejzaže i motive sa Plitvičkih jezera i  rodne Like, bogatstvo i ljepote prirode koji su prisutni u njenim paletama nježnih i toplih boja…

„Sa rodnom Likom u srcu, Ljubica stvara evokativna platna, koja nas očaravaju bogatom paletom i ekspresivnim potezom četkice.Motivi slika i kolorit su odlično usklađeni i odišu toplom atmosferom, koja nas ispunjava životnom radošću.Ljubičin likovni senzibilitet i intuicija su dar kojim su obdareni samo izuzetni umetnici.Ljubica traga za istinom, lepotom i harmonijom i u tome suštinski uspeva, kao što nam ovom izložbom u galeriji kluba Narodnog pozorišta nanovo potvrđuje“, napisala je Mirjana Marić Hougton.

Bila nam je čast prisustvovati izložbi slika Ljubice Njegovan Vučinić, koja  živi u preokupaciji i sadržajima svojih stvaralačkih  umijeća,  svojih slika, kroz dinamičan i snažan potez kojim se raskošnost ljepote boja nanosi na platno.

Mile Rajčević

Nema komentara

Napišite komentar