U Pančevu održano 35. Krajiško prelo

Udruženje Srba iz Republike Srpske i Republike Srpske Krajine proslavilo je 35. godinu svog postojanja manifestacijom Krajiško prelo 30.11.2018. u restoranu „Čile“ u Pančevu.

Predsednik Udruženja, Miroslav Medić, kaže da mu je zadovoljstvo da rukovodi ovom organizacijom , jer kako navodi: „ Izvršni odbor Udruženja spremno i požrtvovano dogovorom sve postiže.“

Predsjednik ističe da se Krajiško prelo tradicionalno održava svakog poslednjeg petka u novembru mesecu i da bogat meni, vrijedne nagrade tombole i profesionalnu muziku podržavaju i sponzori, koji potpomažu rad Izvršnog odobra: „Posebno se zahvaljujem braći Stanić i „Bomistu“ iz Zrenjanina, turističkoj agenciji Trim travel iz Beograda kao i dugogodišnjim prijateljima iz Pančeva firmama:Snježani, Eko Maberu, Panini  pekari, Minesalu,  Tamiškoj.“

Najuzbudljiviji trenutak večeri bilo je izvlačenje glavne nagrade: Ljetovanje u Grčkoj za dvije osobe, u organizaciji turističke agencije Trim travel iz Beograda. Tombola je sadržala više od šezdeset nagrada, a osim ljetovanja, gosti su uživali i u poklonima kao što su torte, cvjetni aranžmani, večere u lokalnim restoranima u Pančevu, domaće vino. Jedan od gostiju je kroz smijeh objasnio da se više obradovao nagradi pečenom prasetu nego ljetovanju.

Veče smijeha, šale, zabave, ukusne hrane, izvrsne muzike ispratilo je preko 250 gostiju.

Među počasnim gostima bile su i partnerske organizacije  sa kojima Udruženje, kako kaže Izvršni odbor, ima bratske odnose- Udruženje Zmijanja iz Kaća na čelu sa predsjednikom Đorđem Pantelićem, Udruženje Mrkonjičana iz Beograda i predsjednik Žarko Gajić i Udruženje Koalicije izbegličkih udruženja na čelu sa predsjednikom Miletom Šapićem.

Muziku je predvodila krajiška grupa Tromeđa, orkestar restorana Čile,  pevači Mile Delija i pevačica Beba.

Predsjednik Medić navodi da mu je zadovoljstvo što se posljednjih godina Udruženje bavi kulturno-zabavnim programom i sa tugom se sjeća vremena kada je Udruženje djelovalo humanitarno-socijalnim programom, u teškim poslijeratnim godinama 90-tih. Rad Udruženja je u najtežim godinama prepoznala i lokalna samouprava , kada je  odlikovala ovu organizaciju Oktobarskom nagradom grada Pančeva u oblasti humanitarnog djelovanja.

Milica Medić Ivanović

Nema komentara

Napišite komentar