Отворен Васкршњи базар рукотворина жена избеглица

Традиционални Васкршњи базар рукотворина жена избеглица отворен је данас у Тржном центру Биг Фасхион, под покровитељством Фондације принцезе Катарине.

Изложбу је отворила комесарка за избеглице и миграције Републике Србије Наташа Станисављевић, заједно са Њ.К.В. Престолонаследником Александром и Њ.К.В. Принцезом Катарином Карађорђевић. Отварању базара присуствовали су: Дарија Кисић, министарка за бригу о породици и демографију, Аника Бен Давид, амбасадорка Краљевине Шведске, секретар амбасаде Италије и секретар амбасадора Малтешког реда.

„Базар је прилика да се купе аутентичне, традиционалне српске рукотворине као и ускршњи поклони, а да се истовремено пружи подршка породицама жена које излажу своје радове, као и деци са тешкоћама у интелектуалном развоју и сав приход ће бити усмерен ка њима. Поносна сам на то што је порука овог хуманитарног базара и оног што ради Комесаријат за избеглице и миграције иста, а то је да су у Србији сви људи који желе да је поштују и воле добродошли. Ово су жене које имају предиван дар да својим умећем представе Србију на најлепши могући начин“, истакла је комесарка Станисављевић.

Фондација Њ.К.В. Принцеза Катарина организује Божићне и Васкршње Базаре рукотворина жена избеглица са основном идејом да се помогне женама које издржавају своје породице продајом прелепих ручних радова. Посетиоци по приступачним ценама могу да купе уникате ручне израде и нађу веома лепе пригодне поклоне – тканине, чипкане и плетене робе – преко ташни, рукавица, накита и народне ношње, до декорације за кућу – огледала, завеса, столњака, посуђа и свећа. Базар је отворен 24. априла од 11-22 часова, као и 25. априла од 10-22 часа.

„Ово је заиста посебан дан за све нас, јер заједно можемо да урадимо нешто велико и важно за друге. Када знамо да смо направили разлику, то је најбоља награда и радост која се може добити. Када видимо све ове прелепе рукотворине, које су израдиле ове креативне жене, као и ову дивну децу, уз сазнања да смо их заједно подржали, да смо направили разлику, испуњава моје срце радошћу“, истакла је Њ.К.В Принцеза Катарина Карађорђевић.

Комесарка је истакла велику захвалност Фондацији принцезе Катарине на хуманом раду и вишегодишњој подршци и додала да Република Србија са Комесаријатом за избеглице и миграције наставља истим капацитетима да брине и пружа подршку избеглим лицима, интерно расељеним лицима, мигрантима и социјално угроженим грађанима.

Комесаријат за избеглице

Нема коментара

Напишите коментар