Milo u vjerskom klimaksu: Obnovićemo NVO „Crnogorska pravoslavna crkva“

Želimo mu da sve te nevolje brzo savlada, ali bojim se da će mu trebati dosta vremena da sve te ideje istjera iz glave!

Da li u Nikšiću ima previše vlage što utiče na (ne)svijest ili nikšićka depresija ostavlja trajne traume, ali lider DPS-a danas je u tom gradu prevazišao sebe. Kumrovački đak, komunista i ateista bez mane, odlučio je da postane stručnjak i za vjerska pitanja. Danas mu se u Nikšiću snilo da obnovi NVO „Crnogorska pravoslavna crkva“, pomogne njen rad i prekrsti je u nekakvu vjersku organizaciju. 

-Danas Srpska pravoslavna crkva pokušava da na bilo koji način, kroz razne forme, opstruira ono što su evropska htjenja, evropske ambicije savremenog crnogorskog društva, želeći da na taj način čuva svoj vjerski monopol u Crnoj Gori, želeći da na taj način opstruira uspostavljanje pravne države i da i dalje nastavi da koristi ono što joj saglasno pravnom sistemu Crne Gore ne pripada. Priča o prekograničnim eparhijama, suprotna osnovnim principima organizacija pravoslavlja svuda u svijetu, Srpskoj pravoslavnoj crkvi služi da bi čuvala infrastrukturu Velike Srbije kojoj oni vjeruju, jer vjeruju da je Crna Gora greškom postala nezavisna i da će nas vrijeme dovesti do spoznaje te greške i do potrebe da se opet okrenemo izgradnji Velike Srbije. Generaciji naših predaka je ostao jedan važan korak koji ćemo tako ovdje ispraviti, jednu tešku nepravdu učinjenu Crnoj Gori na početku 20. vijeka, a to je obnova Crnogorske autokefalne crkve. Na tome ćemo vrlo predano raditi, jer je to u potpunom dosluhu sa osnovnim principima na kojima počiva demokratska Crna Gora i sa osnovnim programskim načelima Demokratske partije socijalista kao temeljnog oslonca savremene Crne Gore”, poručio je Đukanović.

Mislim da ovakve teze o vjeri ni komunisti u svojem najgorem dobu nijesu saopštavali. Ko im je kriv, kada nijesu imali Mila koji je crkveno pravo studirao u Kumrovcu, pa i da im tada sve bude jasno.

Da li je lider DPS ušao u klimaks, dobio povišenu temperaturu, pa mu se pomračilo i ono malo svijesti što je do sada imao, pa sanja da bude vasljenski patrijarh i međugalaktički poglavar, za sada još nije jasno. Želimo mu da sve te nevolje brzo savlada, ali bojim se da će mu trebati dosta vremena da sve te ideje istjera iz glave!

Piše: Nikola Vasojević

Nema komentara

Napišite komentar