U Subotici održan turnir u balotanju

Na terenima na Makovoj sedmici 23. septembra održan je revijalni turnir u balotanju gdje se skupilo 13 ekipa. Turnir je organizovao Goran Šarić.

– Prvi turnir je organizovan u Bačkoj Topoli, pa smo i mi došli na ideju da u Subotici organizujemo turnir. Do tada sam učestvovao na mnogim turnirima u Vojvodini, pa sam odlučio da i ja ugostim moje prijatelje – rekao je Šarić i dodao da iza njega ne stoji nijedno udruženje i organizacija.

Šarić je napomenuo da su za njega turniri prilika da se vidi sa zemljacima i prijateljima, da provede dan u ugodnom drušvu, a usput se zabavljaju igrajući balote. To je igra koja povezuje ne samo Dalmatince, igraju je i Ličani, Banijci, a ove godine na turniru u Subotici učestvovao je i jedan Slavonac, Dejan Šimić kojem je ovo bilo prvo takmičenje, njegova ekipa je osvojila drugo mjesto na iznenađenje prisutnih pobjedivši u polufinalu ekipu Boleča koji su važili za favorite.

Učestvovalo je 13 ekipa, 6 iz Subotice Zlatne ruke, Kozjak, Subotica Šarić, Limun, La Perla Subotica i Brile gumar, zatim, Adice (Novi Sad), Banovci Čaruga, Krajina Novi Sad i Krajina Rumenka, Boleč 1 i 2 i Stanišić.

Polufinale:

Zlatne ruke: Stanišić 21:8

Brile gumar: Boleč 21:16

U finalu su se sastali Zlatne ruke i Brile gumar, ekipa Zlatne ruke odnijela je pobjedu rezultatom 21: 8

Za treće mjesto je igrao Boleč i Stanišić 21:9

Zlatne ruke: Petar Rnić, Zoran Šarić, Džepina Dule

Boleč: Rade Cvijić, Milenko Ustić, Đurić Goran – Beban

Stanišić: Gunjača Boško, šarić Vladimir, Bosnić Dušan

Brile gumar: Dejan Šimić, Stegnjajić Goran, Dalibor Đujić

Najbolji igrač turnira je Dule Džepina iz ekipe Zlatne ruke, a najbolji pucač Milenko Ustić iz Boleča.

Novinar Srpskog kola

Dragana Bokun

Nema komentara

Napišite komentar